Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Януковичу запропонували в Єнакієвому створити авіаційний ліцей імені Берегового

Члени родини льотчика-космонавта СРСР Георгія Берегового направили лист-подяку Президенту України.

«Дозвольте нам подякувати Вам за ту увагу до пам'яті про Георгія Тимофійовича Берегового, яке знайшло своє відображення в Указі Президента України № 1071/2010» - йдеться у листі.
При цьому родичі покійного льотчика-космонавта звернулися до президента з проханням підтримати дві ініціативи, які були озвучені в місті Єнакієвому під час проведення 2-3 червня 2010 року Міжнародної науково-практичної конференції «Технічні музеї як інструмент збереження історичної спадщини і важливий елемент розвитку світової цивілізації» і на якій був присутній Віктор Георгійович Береговий.

«Перша стосується створення під егідою Міжнародної асоціації академій наук у місті Єнакієвому на матеріальній базі вугільних шахт «Червоний Профінтерн» та «Юний Комунар» міжнародного політехнічного музею «Український техноленд», як єдиного наукового, освітнього і туристичного центру країн СНД, який покликаний показувати світу, завдяки чому і кому людство вперше вийшло в космос.

А друга - створення при Міністерстві оборони України на базі частини неексплуатованих будівель Єнакіївського металургійного технікуму середньої школи №3 та міського аероклубу (одного з найстаріших в СРСР і в Україні відповідно) військово-патріотичного ліцею з авіаційною спеціалізацією імені Г. Т. Берегового для старшокласників (за прикладом суворовських і кадетських училищ).

Ця ідея належить єнакієвцям, серед яких директор Єнакіївського аероклубу А. Пашнєв, тренер з вільної боротьби Єнакіївської ДЮСШ А. Галюченко, майору у відставці Ю. Гольша», - йдеться в листі.

Ваша підтримка у створенні вищезазначених установ ... своїм практичним втіленням стане кращою пам'яттю про льотчика-космонавта СРСР, двічі Героя Радянського Союзі, почесного громадянина м. Єнакієве Георгія Тимофійовича Берегового», - підкреслили родичі Георгія Берегового.
Лист підписали: брат Георгія Тимофійовича - Михайло Тимофійович і діти космонавта - Віктор Георгійович Береговий і Людмила Георгіївна Єлісєєва, повідомляє Остров.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ