Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Яресько спростувала введення загального податку на нерухомість

Міністр фінансів Наталія Яресько заперечує, що Мінфін пропонує розширити податок на нерухомість на все житло, незалежно від його площі. Про це вона сказала на брифінгу в урядовому прес-центрі.

"У ЗМІ вже з'явилася некоректна інформація. Я хочу зауважити, що з приводу податку на нерухомість ми залишаємо діючі пільги для невеликих квартир і будинків. Власники квартир до 60 кв. метрів і будинків до 120 кв. метрів не платитимуть податок", - стверджує міністр.

За її словами, запропоновані зміни мають на меті змусити багатіїв платити більш високі податки за свої палаци. "Саме тому ми хочемо дати право - підкреслюю, саме право, а не вказівку - підняти ставку податку на елітну нерухомість", - заявила Яресько. Це стосується квартир понад 300 кв. м і будинків понад 500 кв. м.

Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року в Україні набув чинності новий Податковий кодекс, згідно з яким податком на нерухомість обкладаються квартири площею понад 60 кв. м і приватні будинки площею понад 120 кв. м, при цьому податок не перевищує 2% від мінімальної зарплати за 1 кв. м в рік.

З нового року процентну ставку податку можуть підвищити з двох до трьох відсотків.

Варто зазначити, що на 2015 рік більшість обласних центрів не тільки не зважилися встановлювати податок на житло за максимальною ставкою, але при цьому ще й суттєво збільшили неоподатковувану площу.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ