Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ярош: Крим можна було захистити

Військові під час захоплення Криму були готові стріляти, але така команда їм не надійшла. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив народний депутат України Дмитро Ярош.

"Я вважаю, що вихід із ситуації був тоді. Якби наші військові отримали наказ на відкриття вогню (я був у контакті з багатьма командирами оточених військових частин, і таке бажання вони демонстрували – діяти згідно із Статутом Збройних сил), але, на жаль, такої команди не отримали. Я думаю, що Міністерство оборони і Генштаб на той час все-таки дуже сильно недопрацювали в тому напрямку", - сказав Ярош.

Нардеп також виступає за створення організації, яка буде розшукувати по всьому світу і притягувати до відповідальності осіб, які вчинили військові злочини проти українців.

За його словами, прикладом для даної організації повинна послужити операція ізраїльської розвідки "Моссад" за знищення палестинських терористів, причетних до теракту на Олімпіаді в Мюнхені в 1972 році.

"Без підтримки державних силових структур, зробити це дуже і дуже важко... Ми говорили на ці теми і на рівні Служби безпеки України, але розуміємо, що в умовах війни, коли увага відвернута на "гарячий" фронт, у нас можливості дещо обмежені – і тимчасові, і ресурсні. Ми будемо ініціювати, і ця організація обов'язково повинна бути створена, тому що якщо на міжнародні суди покладатися, то ми не будемо мати ніякого покарання злочинців, які викликали цю кров, яка ллється зараз", - переконаний політик.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ