Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ярош не вважає, що «Майдан-3» вирішить усі проблеми

Лідер Національного руху «ДІЯ» Дмитро Ярош сьогодні, 24 лютого, під час прес-конференції у Львові заявив, що не вважає, начебто проблемні питання в Україні здатен вирішити «Майдан-3». Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.
Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Він прокоментував події на Майдані, які трапилися на минулих вихідних у Києві. Дмитро Ярош зазначив, що суспільство не вдоволене владою, але не варто виключати і втручання спецслужб ворожої держави.

«Наша влада, на жаль, не виконує тих функцій, які були покладені на неї народом після Майдану, а тому радикалізація в суспільстві зростає. Я ще не бачив середовищ, які були би задоволені діяльністю нинішньої  влади. Зрозуміло, що така ситуація дає ґрунт для різноманітних деструктивних дій. Ті структури, які намагались на Майдані створити чи то «третій Майдан», чи то щось інше, на мій погляд, є деструктивними. Влада, в першу чергу, - це відповідальність, а тому якщо ви хочете ліквідації влади, то повинні запропонувати натомість якусь альтернативу – і програмову, і концептуальну, і кадрову. Таких пропозицій суспільство не почуло і, відповідно, не підтримало ті всі заходи, які відбувалися на Майдані Незалежності», – зазначив Дмитро Ярош.

Він також додав, що частину людей, які брали участь у тих подіях він знає. Деякі з них, за словами Дмитра Яроша, були «вигнані із фронту».

«Я знаю, що багато хто був виключений з добробатів і з різних громадських та політичних організацій. Тобто люди собі побачили саме такий шлях боротьби і вирішили його реалізовувати. Не виключаю, що там могли бути задіяні різноманітні спецслужби. Як правило, у таких випадках влазить Росія. Але я не думаю, що це було головним двигуном усіх тих подій. Швидше за все, це все-таки радикально, революційно налаштовані хлопці, які хочуть якихось змін і бачать саме такий шлях їх досягнення», – припустив Дмитро Ярош.

Він також додав: «На цей момент я не вважаю, що «Майдан-3» вирішить усі питання, які зараз є в країні. Коли ми започатковуємо свій рух, то одним із завдань бачимо творення такої альтернативної піраміди влади і розпрацювання конкретних програмових речей щодо фінансової та економічної систем, щодо реального реформування Збройних сил, правоохоронної системи тощо. Якщо ми спроможемося на це, якщо ми зможемо суспільству запропонувати якісні революційні перетворення у конкретному вигляді, от тоді можна говорити про зміну влади – чи в демократичний спосіб, чи якщо влада вчепиться і не буде давати можливості патріотичним українським середовищам навести лад у державі, то, звичайно, можуть бути різні форми і методи боротьби. Але це крайні методи і до них бажано, щоб Україна не вдавалася».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ