Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ярош розповів про новий проект

Дмитро Ярош сподівається, що його нова організація "Національний Рух Дмитра Яроша" об'єднає не лише націоналістів, як було в "Правому секторі". В інтерв'ю Ліга.net він розповів про створення "Національного Руху".

"Хлопці попросили, щоб зараз – на стадії становлення – була прив'язка до мого імені. Тобто "Національний Рух Дмитра Яроша". Але це поки лише робоча назва", - сказав Ярош, зазначивши, що формально "Правий сектор" і ДУК ще зареєстровані на нього.

Говорячи про вихід із "Правого сектору", Ярош зазначив: "Жодних конфліктів не було, просто в нас різні погляди на розвиток і України, і політичних партій".

Він вважає, що новий громадський рух "матиме ширшу кадрову базу, ніж "Правий сектор", і вважає, що "запит на таку силу є".

"Ми хочемо об'єднати людей, які ще не були в політиці, які є патріотами, але вони не обов'язково націоналісти, як було в "Правому секторі". Хочемо об'єднати патріотично налаштованих націоналістів, націонал-демократів, лібералів та інших", - сказав Ярош.

"Правий сектор – це суто націоналістична організація, а нинішня ситуація в Україні, яку я все ж схильний зображати в чорних тонах, вимагає загального об'єднання патріотів різних ідеологічних поглядів. Тому що подальша політична сепарація суспільства, а саме цей процес ми спостерігаємо, прирікає нас на поразку. У тому числі й у війні", - додав він.

При цьому Ярош вважає, що "лівих патріотів" не існує, "але сильну правоцентристську структуру створити можна й потрібно".

"Активно працюємо над залученням у нашу структуру людей, які пройшли війну – у тому числі й моїх друзів із "Правого сектору" і медичної служби – "Госпітальєрів", - сказав Ярош і зазначив, що потрібно не допускати співпраці з тими, хто себе заплямував.

"В основу руху ми все одно внесемо основні постулати ідеології українського націоналізму Степана Бандери", - заявив він.

Говорячи про джерела фінансування нової організації, Ярош сказав: "Шукаємо. У першу чергу, дуже розраховуємо на малий і середній бізнес. Для обласних осередків цього буде достатньо".

За його словами, уже деякі банкіри готові "взяти участь в організації нового руху – причому не лише в якості джерел фінансування, але і як члени майбутньої команди".

Ярош заявив, що "у "Правому секторі" ніколи не було одних стабільних спонсорів – якщо говорити про фронт, то вони були, а якщо про партію, то ні".

На запитання, чи є олігарх Ігор Коломойський одним із таких спонсорів і чи підтримує він зараз Яроша, політик відповів: "Коломойського я не бачив уже, напевно, року півтора. Так що зараховувати мене до "людей Коломойського" – це міф".

"Нам допомагав фонд Геннадія Корбана й оточення Коломойського в цілому, коли вони були при владі в Дніпропетровській області. Але допомога стосувалася фронту – вони не лише "Правому сектору" допомагали. Давали транспорт, давали бронежилети, каски… до речі, після того, як пішли з Дніпропетровської ОДА, допомагати не перестали", - сказав Ярош.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ