Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Яценюк: Кабмін не відмовиться від системи ЗНО

Яценюк вимагає покарати корумпованих посадовців Центру оцінювання якості освіти, але не відмовиться від системи ЗНО, - РБК Україна.

Кабінет міністрів України не відмовиться від системи зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час наради з директорами загальних середніх навчальних закладів, передає прес-служба уряду.

"Зовнішнє незалежне оцінювання є однією з взірцевих реформ в системі нашої освіти. Уряд не відійде ні на крок від продовження системи ЗНО", - наголосив Яценюк.

Також глава уряду висловився з приводу кримінальної справи, порушеної стосовно діяльності посадовців Центру оцінювання якості освіти: "Для мене як прем'єр-міністра, це в першу чергу, ризик, який полягає в підриванні довіри до інституту зовнішнього незалежного оцінювання. Це є неприпустимим".

При цьому він вимагає конкретної відповіді щодо того, що там відбулось.

"Не чутки, не домисли, а конкретне звинувачення і конкретні посадові особи, які повинні понести відповідальність" - заявив Яценюк, звертаючись до керівників органів прокуратури.

"Підкреслюю - повинні понести відповідальність посадові особи, а не система зовнішнього незалежного оцінювання. Вона працювала, працює і буде працювати", - наголосив Яценюк.

Крім того глава уряду відзначив важливість того, аби правоохоронні органи повернули вилучені сервери і комп'ютери, "тому що нам необхідно вже готуватися до наступного року до зовнішнього незалежного оцінювання".

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ