Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Яворівські рятувальники проводять для школярів акцію "Запобігти. Врятувати. Допомогти"

Фото: Яворівського РВ ГУ ДСНС.
Фото: Яворівського РВ ГУ ДСНС.
Фото: Яворівського РВ ГУ ДСНС.
Фото: Яворівського РВ ГУ ДСНС.
Фото: Яворівського РВ ГУ ДСНС.
Фото: Яворівського РВ ГУ ДСНС.
1/3
В Яворівському районі рятувальники проводять для школярів та педагогів громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти», яка, зокрема, відбулася в СЗШ І-ІІІ ст. №2 м. Яворова. Про це повідомив сьогодні, 30 грудня, провідний інспектор Яворівського РВ ГУ ДСНС України у Львівській області, лейтенант служби цивільного захисту Євген Біда.

З його слів,  головним завданням громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» є ознайомлення дітей та дорослих з основними правилами пожежної безпеки, роз’яснення питань безпечної життєдіяльності населення. Рятувальники продемонстрували дії під час виникнення різних надзвичайних ситуацій: зокрема,  евакуації дітей та гасіння умовної пожежі. Вогнеборці звернули увагу присутніх на основні правила безпечної поведінки вдома при користуванні електричними та газовими приладами, застерегли школярів від небезпечних ігор із сірниками та правила безпечної поведінки під час новорічно-різдвяних святкувань.

У коментарі власкорові Гал-інфо начальник Яворівського РВ ГУ ДСНС у Львівській області, полковник служби цивільного захисту Руслан Іванчишин наголосив, що акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» – надзвичайно важлива, бо сприяє профілактиці надзвичайних ситуацій.

«Під час новорічних та різдвяних свят рятувальники в посиленому режимі забезпечуватимуть захист населення і територій району від надзвичайних ситуацій та пожеж. У період із 29 грудня по 2 січня  та з 4 до 8 січня  особовий склад  переведено посилений режим несення служби. У цей час забезпечується посилений моніторинг техногенної та пожежної безпеки та організовано взаємодію з місцевими органами влади, Національною поліцією України, службами цивільного захисту з питань забезпечення техногенної і пожежної безпеки на задіяних об'єктах та на випадок спільних дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій і небезпечних подій», – зазначив головний рятувальник Яворівщини.

На запитання журналіста, чи буде збільшено кількість особового складу та резервної техніки  у випадку, не приведи Боже,  ускладнення ситуації, – полковник цивільного захисту Руслан Іванчишин відповів  ствердно. 

«У період відзначення новорічно-різдвяних  свят для забезпечення реагування на можливі надзвичайні ситуації, пожежі та події, в Яворівському районі на цілодобовому чергуванні перебуватиме 20 чоловік особового складу та 5 одиниць пожежно-рятувальної і спеціальної техніки. У випадку ускладнення ситуації  (думаю, що до цього не дійде) передбачено збільшення чисельності сил і засобів до 40 чоловік і 9 одиниць техніки.

Бажаю всім веселих свят, а нам, рятувальникам, спокійної служби», – наголосив Руслан Іванчишин.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, яворівські рятувальники виступили зі зверненням до краян, в якому нагадали правила пожежної безпеки під час новорічних та різдвяних свят.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ