Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Культура

Яворівський: влада не може знайти абсолютно відданого їй інтелігента на посаду міністра культури

Основною проблемою із призначенням міністра культури для нинішньої влади є те, що її представникам важко знайти абсолютно віддану людину з кола інтелігенції на цю посаду. Таку думку у коментарі Тиждень.ua висловив член парламентського комітету з питань культури і духовності Володимир Яворівський.

«Думаю, що найголовніша причина - це те, що в них немає такого рівня інтелігента, адміністратора. Я зовсім не хочу нікого образити із Партії регіонів. Але ж вони дуже хочуть, щоб ця людина була абсолютно віддана і перевірена», - сказав Яворівський.

За словами представника «Батьківщини», у владі шукають людину віддану «абсолютно від початку до кінця, якій би вони могли довірити приватизацію пам’яток культури України».

«Їм дуже важко знайти когось із такого середовища (інтелігенції - Ред.). Для них інтелігенція - це щось таке загадкове, матерія така, яку зрозуміти дуже важко. Через те, їм справді неймовірно важко знайти таку людину. Думаю, що це найголовніша причина», - вважає Яворівський.

Він не виключає, що міністром культури знову можуть призначити Михайла Кулиняка. «Все може бути. Логіки у призначенні уряду, так званого оновленого, немає жодної», - зауважив депутат.

«Може бути таке, що от вони шукатимуть – не знайдуть, а цей вже перевірений, він вже на гачку певному. Через те, не виключаю це. Хоча я не думаю, що він їм зараз буде абсолютно підходити. Тому що одразу виникає питання: чому його так довго не призначали? Акцент недовіри, його другорядності. Але, думаю, для Кулиняка це не є якимись матеріями, які можуть його діставати. Призначать - буде служити далі», - сказав Яворівський.

Втім, найбільш імовірною кандидатуро на пост міністра культури опозиціонер назвав Ганну Герман (Партія регіонів). «Звичайно, поставлять Ганну. Пані Ганна буде нам пояснювати, як треба жити, як треба жити нормально, як треба любити Партію регіонів. Будуть розповідати, будуть готуватися якісь сценарії, будуть готуватися якісь фільми про ПР, про Азарова, Ахметова, про інших людей. Буде працювати», - заявив депутат.

Яворівський називає посаду міністра культури дуже складною і специфічною. На його думкою, із нею не впоралися ні Богдан ступка, ні Оксана Білозір, ні Іван Дзюба.

Депутат наголошує, що цю посаду має обіймати людину з одного боку інтелігентна, а з другого - хороший менеджер.

Нагадаємо, член парламентського комітету з питань культури і духовності Олександр Бригинець назвав 5 можливих кандидатів на посаду міністра культури.

24 грудня президент Віктор Янукович затвердив новий склад уряду, без призначення міністра культури та міністра промполітики.

Тиждень.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ