Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Єгипет погодився на допомогу ФБР у розслідуванні аварії А321

Влада Єгипту погодилися прийняти допомогу американського Федерального бюро розслідувань (ФБР) для встановлення причин аварії літака А321 російської компанії "Когалимавіа".

"Ми отримали від американців пропозицію взяти участь у розслідуванні у складі слідчої групи і негайно її схвалили", - розповів міністр закордонних справ Єгипту Самех Шукрі в інтерв'ю телеканалу CNN.

Однією з причин згоди, за словами пана Шукрі, стало те, що виробником двигунів на літаках Airbus є американська компанія Pratt & Whitney.

Раніше представник ФБР Джош Кемпбелл повідомив журналістам, що бюро запропонувало Росії та Єгипту допомогу своїх криміналістів у розслідуванні катастрофи А321. При цьому американські ЗМІ повідомляли, що Москва і Каїр відмовилися від допомоги.

Але 8 листопада газета New York Times написала, що ФБР погодилося надати допомогу після прохання, що надійшло з Москви по лінії спецслужб. Офіційно ця інформація не підтверджувалася.

Раніше ВВС з'ясували, що Єгипет почав власне розслідування версії, за якою причиною катастрофи лайнера був закладений в нього вибуховий пристрій.

Лайнер Airbus 321 російської компанії "Когалимавіа", що вилетів 31 жовтня з Шарм-еш-Шейха в Санкт-Петербург, впав незабаром після зльоту. До моменту обриву записів "чорних скриньок" і припинення зв'язку з літаком екіпаж не повідомляв про якісь несправності.

Загинули всі 224 пасажири, зокрема четверо громадян України.

Синайський підрозділ "Ісламської держави" згодом двічі брав на себе відповідальність за цю катастрофу.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ