Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄП прискорить розгляд питання про запровадження безвізового режиму з Україною

Розгляд законодавчої пропозиції Єврокомісії щодо лібералізації візового режиму з Україною в Європарламенті розпочнеться вже у четвер. Про це повідомив президент Європарламенту Мартін Шульц під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком.

Він підтвердив послідовну підтримку з боку Європарламенту в питанні якнайшвидшого надання Україні безвізового режиму.

"Розгляд законодавчої пропозиції Європейської Комісії щодо лібералізації візового режиму з Україною в Європейському Парламенті розпочнеться вже завтра. Ми зробимо все можливе для швидкого завершення цього процесу", - зазначив Шульц.

Порошенко у свою чергу закликав сторону ЄС до справедливого розгляду питання про надання українцям права на безвізові подорожі до ЄС.

У той же час Шульц привітав Порошенка та український народ зі звільненням Надії Савченко.

Шульц висловив занепокоєння безпековою ситуацією на Донбасі та засудив збільшення кількості обстрілів українських позицій з боку проросійських бойовиків. Він наголосив, що за цих умов санкції проти Росії не можуть бути ані скасовані, ані пом’якшені.

Порошенко та Шульц домовилися продовжити координацію дій з актуальних питань взаємодії між Україною та ЄС у рамках політичних консультацій високого рівня 27 червня у Брюсселі.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ