Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Єрмак назвав умови проведення другого Саміту миру

Другий Саміт миру може відбутися тільки тоді, коли буде готовий відповідний спільний план.

Про це керівник Офісу президента України Андрій Єрмак розповів в інтерв’ю “Європейській правді”.

Пояснюючи, що таке спільний план, Єрмак зазначив, що є Формула миру, яка складається з 10 пунктів. Формула була анонсована президентом понад 2 роки тому.

“Це просто були назви цих пунктів. Одразу після Джидди — зустрічі на рівні радників з питань національної безпеки — було узгоджено рішення щодо створення тут, в Києві, на рівні послів, експертів 10 робочих груп, які нон-стоп працюють по сьогоднішній день”, — сказав Єрмак.

За його словами, ці робочі групи вже напрацювали реалізацію кожного з цих пунктів, конкретні кроки і конкретні строки, що необхідно для виконання кожного з цих пунктів.

“Є абсолютно зрозумілі пункти, із цих ми почали на першому інавгураційному саміті, є більш важкі, такі як відповідальність, такі як виведення російських військ, територіальна цілісність і так далі, відновлення територіальної цілісності”, — наголосив посадовець.

Єрмак додав, що після першого саміту президент поставив завдання всій команді працювати над організацією тематичних конференцій, які би зафіксували ці напрацювання робочих груп вже на більш високому рівні для того, щоб в кінці скласти цей спільний план.

“Ми не хочемо, щоб ця робота тривала місяці, ми хочемо зробити достатньо швидко, тому сьогодні вже є напрацювання і навіть я передбачаю, що найближчим часом перші конференції почнуть відбуватися. Для того, щоб якнайбільш скоріше мати цей план”, — сказав Єрмак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ