Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄС "не схвалює" рішення США тимчасово припинити транспортне сполучення з Європою

Глава Європейської ради Шарль Мішель і президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявили, що не схвалюють рішення США припинити транспортне сполучення з Європою у зв’язку зі спалахом коронавірусу.

Про це йдеться у спільній заяві глав євроінституцій, - передає Громадське.

"Європейський Союз не схвалює того факту, що рішення США запровадити обмеження на подорожі було ухвалене в односторонньому порядку й без консультацій", — ідеться в заяві.

Мішель і фон дер Ляєн також підкреслили, що спалах нового коронавірусу SARS-CoV-2 є "глобальною кризою, яка потребує співпраці, а не односторонніх дій".

"ЄС вживає рішучих заходів, аби обмежити поширення вірусу", — йдеться в заяві.

Нагадаємо, увечері 11 березня президент США Дональд Трамп оголосив, що Сполучені Штати призупиняють транспортне сполучення з Європою, починаючи з 00:00 п'ятниці 13 березня, терміном на 30 днів. Виняток робитимуть для американців, що повертаються додому й пройшли перевірку на вірус, а також для Великої Британії.

Йдеться про тимчасову заборону в'їзду до США для всіх, хто протягом останніх 14 днів побував у Шенгенській зоні — це зона безвізових подорожей, яка охоплює 26 країн ЄС (за винятком Ірландії), а також Ісландію, Норвегію, Швейцарію і Ліхтенштейн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ