Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

ЄС обіцяє захищати від США свої компанії на Кубі

Європейський Союз може позиватися проти США в Світову організацію торгівлі або використовувати відповідні санкції для захисту своїх компаній на Кубі.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві глави дипломатії ЄС Федеріки Могеріні, оприлюдненій у четвер.

Заява опублікована після того, як президент США Дональд Трамп дозволив громадянам США подавати позови проти інвесторів на острові.

"ЄС вважає, що екстериторіальне застосування односторонніх обмежувальних заходів суперечить міжнародному праву і буде спиратися на всі відповідні заходи", - заявила глава зовнішньополітичного відомства ЄС Федеріка Могеріні.

Вона зазначила, що ці кроки можуть включати в себе позов до Світової організації торгівлі з цього питання або використання "Статуту про блокування", який дозволяє компаніям з ЄС, проти яких ведуться справи в судах США, стягувати будь-які збитки з заявників в США у судах ЄС.

Могеріні також сказала, що ЄС буде шукати підтримки з боку інших країн. Європейські, а також канадські компанії, є інвесторами в туристичний і енергетичний сектор Куби, підкреслює агентство Reuters.

Адміністрація Трампа минулого місяця скасувала давню заборону для громадян США подавати позови проти іноземних компаній, які використовують майно, захоплене комуністичним урядом Куби після революції в 1959 році.

Такий крок Вашингтона покликаний посилити тиск на Гавану в той час, як США  вимагають припинити підтримку Кубою соціалістичного президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ