Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄС очікує від Росії негайного звільнення українських моряків

Європейський Союз очікує від Російської Федерації негайного звільнення українського екіпажу та забезпечення безперешкодного проходу кораблів у Керченську протоку.

Про це на брифінгу. який транслював "Прямий" повідомила верховна представниця Європейського союзу із питань закордонних справ Федеріка Могеріні.

"Ми очікуємо від РФ звільнення українського екіпажу без будь-яких затримок та забезпечення безперешкодного проходу кораблів у Керченській протоці згідно з міжнародними правами. Санкції, які ми запровадили й продовжуємо провадити - це наша підтримка Україні та українському народові. Ми знаємо, що є необхідність такої підтримки, а також підтримки економічної, тому з Павлом Клімкіним ми обговорили можливість надання фінансової допомоги. Я хочу нагадати, що вже було узгодження надання макрофінансової допомоги у розмірі 500 млн євро" - розповіла вона.

Нагадаємо, представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко розповіла, що захоплені українські моряки відповідно до Женевської конвенції є військовополоненими, тому вони не мають жодного відношення до обміну.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що вже завершено підготовку подання до суду на Російську Федерацію через акт агресії проти українських моряків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ