Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄС пропонує стати посередником між Україною і Росією

На тлі загострення напруженості довкола Криму та на Донбасі Європейський Союз запропонував стати посередником між Україною та Росією. Про це заявив речник Єврокомісії у понеділок, 15 серпня, в Брюсселі, передає dpa. Він залишив відкритим питання, якою саме могла би бути ця роль посередника, однак головним, за його словами, є отримати сигнал стабільності ситуації.

Того ж дня міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр зустрівся з головою російського МЗС Сергієм Лавровим у Єкатеринбурзі, де також обговорювалося питання ескалації довкола Криму. "Деескалація та стриманість - це перша заповідь на сьогодні", - заявив Штайнмаєр після зустрічі.

Як повідомлялося, раніше верховна представниця Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні підтвердила, що ЄС засуджує і не визнає незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією. За її словами, Європейський Союз і його держави-члени будуть постійно оцінювати ситуацію, зокрема і на засіданні комітету з питань політики та безпеки ЄС у середу, 17 серпня.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ