Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄС створює сили швидкого реагування

Сили швидкого реагування будуть створені до 2025 року й налічуватимуть 5 тисяч солдатів

Як повідомило "Польське радіо", є згода усіх євросоюзних країн на створення до 2025 року сил швидкого реагування ЄС, які будуть налічувати 5 тисяч солдатів. Міністри закордонних справ країн-членів ЄС та міністри оборони євросоюзних держав ухвалили, 21 березня, у Брюсселі так званий стратегічний компас.

Це документ, який окреслює загрози та виклики для Європейського Союзу на найближчі десять років, а також визначає цілі для країн-членів і пропонує оперативні дії в галузі безпеки та оборони. 5 тисяч солдатів нових сил швидкого реагування матимуть здатність швидкого пересування і будуть складатися із сухопутних, повітряних та військово-морських сил. Сили швидкого реагування будуть діяти у відповідь на безпосередню загрозу чи кризову ситуацію.

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак так прокоментував сьогоднішнє рішення:

«Польщі від самого початку важливо, щоби не було конкуренції між силами НАТО та силами ЄС. Але в ситуації російського вторгнення в Україну, кожне рішення, яке зміцнює Європейський Союз, коли мова йде про відлякування та оборону, є добрим рішенням. Тому ми погоджуємося із цією пропозицією». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ