Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄС та США стануть союзниками для протидії Росії і Китаю

Європейський Союз підготував для США пропозицію з приводу співпраці у протидії Росії і відправив її на узгодження до Вашингтона.

Про це повідомляє Bloomberg.

Пропозиція об'єднати зусилля у протидії Росії та Китаю міститься в проекті спільної заяви саміту Євросоюз-США.

Саміт стане першим візитом Байдена в Європу в якості президента США. Очікується, що обидві сторони почнуть більш тісну співпрацю в сферах, які охоплюють усі напрямки економіки Євросоюзу і США.

Згідно з проектом заяви, підготовленому для саміту Євросоюз - США в Брюсселі 15 червня, пропонується тісна консультація та співробітництво по всьому спектру загальних проблем.

"Ми єдині в нашому принциповому підході до Росії, і будемо рішуче реагувати на її повторювану модель негативної поведінки і зловмисної діяльності", - цитує агентство текст проекту документа.

У ньому також пропонується "тісно консультуватися і співпрацювати з усього спектру загальних проблем і можливостей в рамках наших відповідних аналогічних багатогранних підходів до Китаю".

У заяві також викладено, як обидві сторони можуть подолати торговельні суперечки епохи експрезидента США Дональда Трампа, зокрема в області тарифної політики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ