Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄС ухвалив шостий пакет санкцій проти росії та білорусі

Європейський Союз ухвалив шостий пакет санкцій проти рф та білорусі у зв’язку із неспровокованою агресією росії проти України.

Офіційна інформація про ухвалення шостого пакета санкцій ЄС оприлюднена сьогодні на сайті Європейської ради, - передає УНН.

"З сьогоднішнім пакетом ми посилюємо обмеження здатності кремля фінансувати війну, запроваджуючи нові економічні санкції. Ми забороняємо імпорт російської нафти до ЄС і цим скорочуємо величезне джерело доходів для росії. Ми відключаємо більше ключових російських банків від міжнародної платіжної системи SWIFT. Ми також накладаємо санкції на винних у звірствах, що мали місце у Бучі та Маріуполі, і забороняємо більше дезінформаторів, які активно сприяють військовій пропаганді президента путіна", - сказав Жозеп Боррель, Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки.

Узгоджений пакет включає низку заходів, спрямованих на те, щоб ефективно перешкодити росії продовжити агресію.

ЄС ухвалив рішення заборонити купівлю, імпорт або передачу сирої нафти та деяких нафтопродуктів із росії до ЄС. Поетапна відмова від російської нафти займе від 6 місяців для сирої нафти до 8 місяців для інших продуктів нафтопереробки.

Тимчасовий виняток передбачено для імпорту сирої нафти трубопроводом до тих держав-членів ЄС, які в силу свого географічного положення страждають від особливої ​​залежності від постачання з росії і не мають життєздатних альтернативних варіантів. Йдеться зокрема про Угорщину, про яку повідомлялося раніше.

Болгарія та Хорватія також отримають тимчасові виключення щодо імпорту російської морської нафти та вакуумного газойлю відповідно.

Відповідні правові акти невдовзі опублікують у Офіційному журналі ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ