Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄС вводить аналогічні санкції проти Білорусі – фон дер Ляєн

Європейський союз введе аналогічні санкції проти маріонеткового уряду Білорусі – зокрема введе обмеження проти найбільш важливих секторів економіки.
Урсула фон дер Ляєн, фото - Радіо Свобода

Як передає кореспондентка Суспільного, про це повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Ми також завдамо санкційної відповіді режиму іншого агресора – Лукашенка. Ми вдаряємо по його режиму новим пакетом санкцій. Ми проваджуємо обмеження проти найбільш важливих секторів", – повідомила політикиня.

"Ми вводимо санкції проти режиму Путіна і його колаборанта – Лукашенка. Ми закриваємо повітряний простір для російських літаків, ми пропонуємо заборону на повітряні судна, що належать і контролюються Росією. Ці літаки не можуть приземлятися, вилітати чи пролітати через територію ЄС. Це стосується усіх типів літаків. Включно з приватними літаками олігархів", – додала вона.

Вона зазначила, що у поточному пакеті санкцій важливі російські банки будуть відключені від SWIFT системи. Також будуть заборонені транзакції центрального банку і заморожені всі його активи. Так у ЄС хочуть перекрити фінансування путінської війни, а ціллю санкцій є також активи олігархів.

"Також ми забороняємо кремлівську медіа машину. RT і Спутнік більше не зможуть розповсюджувати свою брехню про путінську війну", – заначила вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ