Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЄСПЛ призначив слухання справи України і Нідерландів проти РФ на листопад

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) призначив слухання у справі України та Нідерландів проти Росії з приводу військового конфлікту на Донбасі, а також катастрофи рейса MH17 на листопад 2021 року.

Про це інформує УНН з посиланням на пресслужбу ЄСПЛ.

Слухання стосуватиметься військового конфлікту на сході України, а також катастрофи рейсу MH17 "Малайзійських авіаліній", який був збитий в липні 2014 року проросійськими бойовиками.

Нагадаємо, що у липні 2020 року Нідерланди подали скаргу проти Російської Федерації щодо катастрофи пасажирського літака рейсу MH17 над Донбасом в липні 2014 року, і Європейський суд з прав людини офіційно зареєстрував її.

У листопаді того ж року Велика палата Європейського суду з прав людини повідомила, що вирішила приєднати до міждержавної справи "Україна проти Росії" справу "Нідерланди проти Росії" щодо катастрофи рейса MH17 на Донбасі в 2014 році.

Як повідомляв УНН, 17 липня 2014 року на сході України був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17. В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб, що знаходилися на борту. Літак виконував рейс "Амстердам - Куала-Лумпур". Більшість загиблих - 196 осіб - були громадянами Нідерландів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ