Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Єврокомісія запустила онлайн-версію Erasmus+

​Програма ЄС Erasmus+ доповнила свою діяльність онлайн-інструментами. Це має налагодити зв’язки між більшою кількістю студентів та молоді з європейських країн та країн Південного сусідства ЄС. Про це Гал-інфо повідомили в представництві ЄС в Україні.

15 березня Європейська Комісія запустила проект Віртуальних обмінів Erasmus+. Завдяки цифровим інструментам навчання він має сприяти міжкультурному діалогу та посилити навички щонайменше 25 тисяч молодих людей в наступні два роки. В проекті беруть участь 33 країни-члени Erasmus+, а також країни Південного Середземномор’я, зокрема Алжир, Єгипет, Ізраїль, Йорданія, Ліван, Лівія, Марокко, Палестина*, Сирія та Туніс.

Онлайн-версія Erasmus+ доповнить традиційні програми мобільності. В майбутньому, її можна поширити й на інші регіони світу.

Віртуальні обміни Erasmus+ налагодять контакти між молоддю, молодими робітниками, студентами та науковцями із європейських країн та країн Південного сусідства ЄС. Це стане можливим завдяки модерованим дискусіям, транснаціональним проектним групам, відкритим онлайн-курсам та просвітницькій діяльності. Зокрема, молодь з різних країн зможе один раз на тиждень обговорювати такі питання як економічний розвиток чи зміни клімату. Дискусією керуватиме модератор. Попередньо учасники отримають матеріали для підготовки.

Вся діяльність проходитиме в рамках програм вищої освіти або організованих молодіжних проектів. На етапі підготовки проекту “Віртуальні обміни Erasmus+” викликали цікавість серед університетів та молодіжних організацій. Вже налагоджено 50 партнерств. Тренінги щодо модерування дебатів успішно пройшло 40 людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ