Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Євромайдан: два сценарії розвитку подій після Вільнюського саміту

Підстави для того, щоб все ж сподіватися на підписання угоди про асоціацію з ЄС – мізерні. Про це сьогодні, 26 листопада, в коментарі Гал-інфо заявив громадський діяч, представник «Третьо Республіки», один із польових командирів Майдану Тарас Стецьків. Він розповів про два можливі сценарії розв’язання ситуації.

За його словами, якщо припустити, що Янукович у Вільнюсі все ж підпише угоду, то Євромайдан зафіксує свою перемогу.

«Майдан зафіксує свою перемогу і це буде правильно, адже та потужна стотисячна акція у Києві стала справжньою маніфестацією перед Україною, світом та Януковичем. У такому випадку майдан вважатиме свою місію виконаною», - зазначив Тарас Стецьків.

За його словами, у випадку проміжного чи негативного результату протести продовжаться.

«У такому випадку потрібно запропонувати людям іншу форму боротьби», - заявив Стецьків.

На запитання Гал-інфо, про яку форму боротьби йдеться, він сказав, що над цим потрібно ще працювати спільно із опозицією.

«Вирішення цього питання ми будемо чекати до п’ятниці. У мене таке враження, що опозиція ще не знає, як повинна в такому випадку себе повести. Це має бути інша форма боротьби, тиск народу на владу. Обмежитися тільки малочисельним стоянням на Європейській площі – це маргіналізувати протест. На мою думку, у п’ятницю, коли вже все буде відомо, в разі негативного вирішення питання Євроінтеграції потрібно буде в другій половині дня знову провести багаточисленну акцію. Але це питання ще варто пропрацювати», - сказав Тарас Стецьків.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ