Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Європа готова до зими без російського газу – Bloomberg

Європа може імпортувати майже на 40% більше скрапленого газу ніж торік, завдяки чому тій вдасться компенсувати повну зупинку постачання газу з Росії.

Про це повідомляють ФАКТИ з посиланням на Bloomberg

У звіті компанії BloombergNEF йдеться про те, що шалена закупівля зрідженого природного газу (ЗПГ) в Європі означає, що цієї зими європейцям, ймовірно, вистачить палива для виробництва електроенергії, аби компенсувати постачання з Росії.

Упродовж зими Євросоюз може імпортувати ЗПГ майже на 40% більше, ніж торік. Також наступного року регіон зможе збільшити закупівлі приблизно на 14%, щоб відновити втрачені запаси.

Відтак попри падіння попиту через високі ціни на енергоносії, цих постачань достатньо, щоб компенсувати повну зупинку потоків через російські трубопроводи з 1 жовтня.

Щоб отримати додаткове паливо, європейським покупцям доведеться купувати на спотовому ринку на 90% більше ЗПГ, ніж вони забезпечили за довгостроковими контрактами, що ще більше посилить конкуренцію з Азією. Це підтримає світові ціни на газ, які різко зросли після того, як Європа намагалася зменшити свою залежність від Росії. 

"Підвищені спотові ціни на СПГ збережуться, оскільки Європі потрібно підтримувати свій вплив на всі наявні постачання ЗПГ, залишаючи дуже мало для Азії", – йдеться в BNEF. Китай і азійські ринки, що розвиваються, ймовірно, спостерігатимуть зниження імпорту, додає він. 

У звіті повідомляється, що тепер більше російського ЗПГ надходитиме до Китаю, попит на який взимку впаде на 16% порівняно з минулим роком.

Прогнозується, що споживання в Японії впаде на 8% у четвертому кварталі, порівняно з тим же періодом роком раніше, оскільки країна включає вугільні електростанції. Попит у Південній Кореї може зрости на 10% для накопичення запасів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ