Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Європа продовжує відгороджуватися від Росії стіною

Влада Норвегії ухвалила рішення про будівництво стіни на кордоні з Росією. Про це Російській службі Бі-бі-сі повідомили у міністерстві юстиції і громадської безпеки країни.

За даними прес-служби міністерства, норвезький уряд ухвалив рішення про запровадження нових заходів безпеки на пункті пропуску Стурскуг на російсько-норвезькому кордоні.

Мова йде про паркан заввишки близько 3,5 метра і завдовжки 200 метрів.

У норвезькому міністерстві пояснили, що таким чином норвезька сторона намагається показати серйозне ставлення до виконання домовленостей у рамках Шенгенської угоди.

"Останні події продемонстрували те, наскільки важливо точно знати, хто проникає на територію Норвегії та Шенгенської зони", - заявив представник міністерства.

За словами співрозмовника Бі-бі-сі, російська влада були поінформована про плани Норвегії.

Норвегія не є членом Європейського Союзу, проте входить до Шенгенської зони.

Тим часом стіну на кордоні з Росією збирається будувати і Естонія.

Як повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на міністра внутрішніх справ Естонії Ханно Певкура, уряд країни планує завершити будівництво 2,5 метрової стіни до 2018 року - 100-річчя Естонської республіки. Вартість проекту оцінюють у 70 млн євро.

Також будівництво стіни на кордоні з Росією почала і Латвія. Влада країни пояснила, що намагається впоратися з проблемою нелегальної міграції.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ