Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Європарламент обговорить стан кримських татар на півострові

На пленарній сесії Європейського парламенту, яка проходить в Страсбурзі 1-4 лютого, головним чином планують обговорити питання біженців в Європі, але також на порядку значиться питання про дотримання прав людини в Криму. Про це, посилаючись на прес-службу Європарламенту, пише "Крим.Реалії".

Кримське питання планують розглянути у четвер, 4 лютого. Зокрема, торкнуться теми становища кримських татар, що проживають зараз на півострові, який з 2014 року анексований Росією.

У четвер відбудеться голосування по двох відкладеним з січневої сесії Європарламенту резолюціях- про необхідність заходів захисту релігійних меншин від "Ісламської держави" і визнання розправ над ними геноцидом, а також про заходи проти гуманітарної та політичної кризи в Ємені.

Меджліс кримських татар та міжнародні правозахисні організації не раз повідомляли про порушення прав людини в Криму після його анексії. Хоча російська влада це заперечує.

25 січня 2016 в Крим прибула делегація Ради Європи з чотирьох осіб на чолі зі швейцарським дипломатом, послом Жераром Штудманом. Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що він вирішив направити делегацію до Криму для оцінки становища з правами людини на півострові.

Спостерігачі Ради Європи стали першими представниками міжнародних організацій, які отримали доступ до Криму за останні півтора року.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ