Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Європарламент підтримав безвізовий режим для України – дебати

У Європарламенті висловили підтримку процесу реформ в Україні, наголошуючи на якнайскорішому наданні безвізового режиму для українських громадян. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я переконаний, що Євросоюз повинен допомогти Україні в ситуації, коли Росія погіршує умови для торговельних відносин. Я також сподіваюся, що Єврокомісія подасть конкретні законодавчі пропозиції щодо візової лібералізації для українських громадян. Вони вже чекають цього два роки після того, як був Майдан», - наголосив голова делегації ЄП до парламентського комітету асоціації ЄС-Україна Андрей Пленкович.

Він запевнив, що європейська сторона також продовжить підтримку виконання Мінських домовленостей, процесу децентралізації та всіх інших зобов’язань стосовно Угоди про асоціацію. Представник політичної групи Європейської народної партії також висловив сподівання, що референдум у Нідерландах принесе позитивні результати для асоціації України з ЄС.

Представник Європейських консерваторів та реформістів Анна Фотіга наголосила, що Росія продовжує дестабілізувати регіон.

«У нашого сусіда – України – ми бачимо відкриту агресію Росії», - констатувала європарламентарій. Вона також запевнила, що ЄС продовжить підтримку процесу реформ та підтримала скасування віз для українців.

На думку представника Європейських консерваторів та реформістів Йоханеса ван Балена, за умови продовження реформ, імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, викорінення корупції, стабілізації економіки та економічного зростання, утвердження верховенства права, Україна, Грузія та Молдова за декілька років зможуть «експортувати стабільність».

«Ми вже побачили, що три країни пройшли складний шлях реформ. Ми повинні продовжити надавати максимально можливу підтримку. Я переконана, що проведення демократичних реформ є найкращою гарантією незалежності цих країн», - заявила, у свою чергу, представник європейських «зелених» Хейді Хаутала. 

Представник Альянсу лібералів і демократів за Європу Петрас Ауштревічус наголосив, що метою угод про асоціацію є забезпечення миру, стабільності, процвітання, і вони не спрямовані проти інтересів інших країн, зокрема Росії.

«Але Кремль каже, що це все проти нас. Чому вони так кажуть? Головне пояснення таке: коли поряд верховенство права і демократія, це створює велику різницю з тим, що відбувається в Росії сьогодні. Який має бути вибір України, Молдови та Грузії: європеїзація чи поглинання «русским миром»?» – зауважив депутат, який очолює неформальну Групу друзів європейської України в ЄП.

У четвер Європарламент проголосує за резолюцію про стан та перспективи імплементації угод про асоціацію, включаючи поглиблені та всеохоплюючі зони вільної торгівлі з Україною, Грузією та Молдовою.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ