Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Європарламент проголосував за впровадження санкцій проти Угорщини

Під час напруженого голосування у Європейському парламенті більшість євродепутатів підтримали пропозицію щодо введення санкцій проти Угорщини, передає УНН з посиланням на DW.

Члени Європарламенту у середу не підтримали уряд Угорщини, який звинувачується у підриванні демократії та недотриманні основних цінностей Європейського Союзу.

Євродепутати проголосували за активацію статті 7 проти уряду прем'єр-міністра Віктора Орбана, що може призвести до втрати Угорщиною своїх прав брати участь у голосуванні у ЄС.

За інформацією видання, голосування не принесе негайного покарання Угорщини, але це відкриває двері для введення санкцій.

Тепер пропозиція буде передана на розгляд керівникам 28 держав-членів ЄС для затвердження. Проте, потрібно одностайне голосування, щоб призупинити право Угорщини на голосування та розпочати введення санкціїй - це крок, який може бути заблокований Польщею, зазначає видання.

Стаття 7 Договору про ЄС передбачає, зокрема, обмеження прав країни-члена євроспільноти, у тому числі права голосу, у зв'язку з порушенням умов договору або недотримання цінностей.

Нагадаємо, у травні минулого року у Європарламенті ухвалили резолюцію із закликом накласти санкції на Угорщину.

Напередодні прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Європейський Союз своїми діями намагається "шантажувати" угорський уряд через антиміграційний курс останнього.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ