Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Європарламент ухвалив резолюцію про боротьбу з російською пропагандою

Європейський парламент ухвалив резолюцію з рекомендаціями Раді ЄС і голові дипломатії Євросоюзу Федеріці Могеріні, спрямованими на протидію пропаганді "з боку Росії та інших ворожих суб’єктів".

Зокрема, Європарламент рекомендував "підвищити обізнаність про дезінформаційні кампанії Росії», які, на думку депутатів, є "основним джерелом дезінформації в Європі". Про це пише Радіо Свобода.

Євродепутати пропонують розробити "юридичні рамки як на рівні союзу, так і на міжнародному рівні, щоб протистояти гібридним загрозам, кібервійні та інформаційній війні". Вони рекомендують Раді ЄС та Могеріні передбачити "адресні санкції щодо відповідальних за організацію та проведення таких кампаній".

Окрему увагу в документі приділяється захисту виборів у ЄС від стороннього втручання. У рекомендаціях вказується, що держави ЄС повинні стежити за тим, щоб виборчі закони враховували "потенційні загрози, що виникають через кампанії з дезінформації".

За резолюцію проголосували 489 парламентарів, проти – 148, ще 30 – утрималися.

Раніше депутати Європарламенту підтримали резолюцію, згідно з якою Росія більше не може вважатися стратегічним партнером ЄС. В якості причини вказані анексія Криму, "пряма і опосередкована" участь у конфлікті на Донбасі, а також порушення територіальної цілісності Грузії та Молдови.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ