Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

“Європейська солідарність” відзвітувала у Львівській міській раді за 2023 рік

Сьогодні у Львівській міській раді відбувся звіт фракції “Європейська солідарність" за минулий рік.

Як зазначив голова фракції Петро Адамик, зараз у Львівській міській раді працюють 26 депутатів “Європейської солідарності”, які організовують не лише волонтерські проєкти, але й передусім виконують свої депутатські обов’язки. 

Під час зустрічі депутатів з представниками ЗМІ та громадськістю виступили керівники постійних комісій Львівської міської ради, які є членами фракції “Європейська солідарність”. Зокрема, серед них були Уляна Пак, Олексій Різник, Сергій Івах та Лейла Мелесова-Вальчак.

У 2023 році депутати фракції підготували 21 проєкт ухвал власного авторства або ж у співавторстві з представниками інших фракцій. Депутати провели 331 зустріч із виборцями та опрацювали 389 запитів та звернень. Окрім цього, сумарно фракція виділила 5,1 млн. грн. на матеріальну допомогу, яку отримали 1560 мешканців. 

За словами депутатки фракції “Європейська солідарність” Оксани Маруняк, часто у соціальних мережах можна знайти коментарі користувачів, які пишуть, що виплата цих матеріальних допомог є частиною корупційної складової, що це “гречкосійство”. Хоча на сайті “Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради” можна знайти точні звіти з цифрами, з обсягом, кількістю звернень, які надійшли до депутатів. 

“Був у нас, як і в інших фракцій, фонд з бюджету на матеріальну допомогу для мешканців міста. Це понад 5 мільйонів гривень, по 200 тисяч на одного депутата чи депутатку фракції. Ці кошти ми відповідно розподіляємо між мешканцями, які цього потребують, відповідають низці категорій, приносять відповідні документи. Цей фонд матеріальної допомоги стає рукою допомоги для людей, які опинилися в скрутному становищі. Тому мене страшенно обурює, коли це називають “гречкосійством”. Адже це навпаки наш прямий депутатський обов'язок - піклуватися про громадян”, - зазначає Оксана Маруняк. 

У пресрелізі звіту, зазначено, що пріоритетом діяльності “Європейської солідарності” у 2023 році була допомога Збройним Силам України. Окрім цього, серед ініціатив депутатів слід відзначити проєкти підтримки військовослужбовців, ветеранів та сімей Захисників та Захисниць, а також ті, що спрямовані на розвиток економіки, культури та освіти в умовах війни, медицини та житлово-комунального господарства. 

Детальніше про діяльність комісії охорони здоров’я та соціального захисту ЛМР розповіла член цієї комісії, депутат Оксана Маруняк. Зокрема, вона звернула увагу на такі програми та ініціативи, як прийняття Міської програми доступної дефібриляції у комунальних підприємствах Львова, а також програми зубопротезування та лікувально-хірургічної підготовки для пільгових категорій. 

За словами депутатки, цьогоріч місцеве самоврядування активно пропагувало міську програму скринінгу та профілактики захворювань “Здоров’я львів’ян”, а також сприяло виділенню коштів для поліклінік Львова. 

“Треба якісь стратегічні речі впроваджувати. Треба розвивати медицину та освіту. Адже медицина – це здоров'я наших людей, які в тилу, і наших військових, які приїжджають сюди реабілітуватися. А освіта – це наше майбутнє. Тобто медицина і освіта – це два блоки, які після ЗСУ забирають найбільше грошей, як і житлово-комунальне господарство”, - Оксана Маруняк. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ