Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Європейський аудит: боротьба з корупцією в Україні застопорилася

Європейська рахункова палата поставила під сумнів ефективність масштабної фінансової допомоги Україні. У звіті європейських аудиторів, оприлюдненому у середу, 7 грудня, йдеться про те, що програма допомоги, ініційована 2007 року, дає лише обмежений ефект.

"Експерти повідомляють, що боротьба з корупцією в Україні застопорилася, оскільки система кримінального переслідування є недостатньо незалежною від уряду, а олігархи мають вплив на політичні партії", - йдеться в тексті документа. "А недостатній успіх у боротьбі з корупцією" ставить всю програму допомоги під питання, стверджується у звіті.

До 2014 року причиною повільного впровадження реформ називається недостатнє прагнення з боку тодішнього уряду. У звіті наголошується, що ЄС оперативно відреагував на кризу в Україні в 2014 році і виділив 11,2 мільярда євро допомоги на сім років, і це було надзвичайне рішення, гроші були виділені без попереднього узгодження стратегії їх використання. І хоча після подій на Майдані був зафіксований прогрес, в рахунковій палаті ЄС вважають, що результати цього пакета допомоги залишаються нестійкими. 

Рахункова палата ЄС - орган, який контролює формування та використання коштів, які формуються за рахунок податкових платежів в ЄС.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ