Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Євросоюз посилює порядок в'їзду в Шенгенську зону

Європейська рада оновила систему в’їзду і виїзду в Шенген і внесла зміни до кодексу Шенгенського кордону, – випливає з рішення вищого органу влади Євросоюзу.

Як передає прес-служба Європейської ради, нові правила перетину зовнішніх кордонів Шенгенської зони у громадян третіх країн прикордонники реєструватимуть дані про в’їзд, виїзд і про відмови на в’їзд, що були у них.

У Єврораді очікують, що оновлена ​​система допоможе скоротити час перевірки на кордоні і поліпшити її якість, автоматично розраховуючи час законного перебування візитерів у Шенгенській зоні.

Крім цього, новий порядок перетину кордону нібито дозволить посилити безпеку в Шенгенській зоні і підвищити ефективність боротьби з тероризмом, оскільки надасть європейським правоохоронцям доступ до бази даних всіх переміщень візитера з-за кордону.

Згідно з процедурою, Єврораді та Європейському парламенту необхідно буде підписати відповідну постанову. Потім рішення буде опубліковано в Офіційному журналі ЄС і набере чинності через 20 днів після його оприлюднення.

За повідомленнями зарубіжних медіа, оновлена ​​система буде введена в дію до 2020 року.

finance.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ