Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ймовірно, у режимі відключень українці житимуть щонайменше до кінця березня

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький на своїй сторінці розповів про три сценарії подачі електропостачання, які слід чекати українцям.
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Кудрицький зауважив, що попри погану погоду енергетики зараз максимально стараються завершити відновлення до ще більших холодів.

"І хоча зараз відключень стало менше, я хочу, щоб всі розуміли: швидше за все жити у режимі відключень українцям доведеться щонайменше до кінця березня", — додав він. 

Згідно з прогнозами голови правління НЕК "Укренерго", у тому випадку, якщо нових атак на енергомережу не буде, то за нинішніх умов генерації електроенергії дефіцит потужності може бути рівномірно розподілений по всій країні. За таких умов відключення будуть скрізь, але менш тривалими. 

Існують також різні прогнози розвитку цієї ситуації, і вони цілком залежать від атак росії, — зауважив Володимир Кудрицький. 

"Приміром, позитивний: нових атак не відбувається, повертається попередній рівень генерації. Тоді ми, цілком імовірно, будемо мати вдосталь електроенергії, так що зможемо відмовитися від відключень взагалі.

Негативний буде у випадку, якщо мережу сильно пошкодять внаслідок атак. Тоді доведеться задіювати не лише погодинні стабілізаційні відключення, але й екстрені, за яких світла може не бути дуже тривалий час", —  пояснив він.

У НЕК порадили українцям бути готовими до різних варіантів, навіть до найгірших. Окрім того, потрібно запастися теплим одягом, ковдрами, продумати варіанти, які допоможуть перечекати довге відключення. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ