Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Юні львів’яни увійшли в ТОП-3 рейтингу найсильніших плавців України

Марія Городня
Марія Городня
Георгій Лукашев
Георгій Лукашев
Олег Кусь
Олег Кусь
1/3
За інформацією пресслужби Відділення НОК України у Львівській області, юні львівські таланти Марія Городня і Георгій Лукашев увійшли в ТОП-3 рейтингу найсильніших плавців України.

Федерація плавання України оприлюднила свіжий рейтинг спортсменів України станом на 18 листопада. Завдяки недавньому успішному виступу на чемпіонаті України серед молоді в Дніпрі, де збірна Львівщини виграла 7 медалей (2 золоті, 3 срібні і 2 бронзові) і стала переможцем серед областей 2-ї групи (https://cutt.ly/5hwUFxo), провідні львівські плавці суттєво поліпшили свої позиції в рейтингу.

Варто сказати, що четверо львів'ян знаходяться в ТОП-10 рейтингів у дев'ятьох дисциплінах. А 15-річна Марія Городня і 16-річний Георгій Лукашев посідають місця у чільних трійках, причому кожен у двох дисциплінах.

Найвище в рейтингу серед плавців Львівщини є Марія Городня - за своїм результатом вона на другому місці в Україні у плаванні вільним стилем на 800 метрів. Також Марія третя на вдвічі коротшій дистанції і шоста в плаванні вільним стилем на 200 метрів.

Георгій Лукашев займає третє місце у плаванні батерфляєм на 200 метрів (в Дніпрі йому підкорився юнацький рекорд України в цій дисципліні) і комплексному плаванні на 400 метрів, а також дев'яте місце у комплексному плаванні на 200 метрів.

Олег Кусь - четвертий і шостий у плаванні на спині, відповідно, на дистанціях 50 і 100 метрів. А Ксенія Стадницька - сьома у плаванні вільним стилем на 1500 метрів.

Додамо, що з 2 до 6 грудня в Дніпрі пройде чемпіонат України з плавання і ми маємо підстави сподіватися на успішний виступ львівських плавців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ