Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Юнкер: мій візит до Росії не пов'язаний з санкціями

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що його майбутній візит на Петербурзький міжнародний економічний форум жодним чином не пов'язаний з санкціями проти Росії.

Юнкер стверджує, що його поїздка продиктована виключно економічними інтересами, а не політичними. Він пообіцяв, що не буде робити заяв, які б означали зміну ставлення Євросоюзу до Росії.

За словами Юнкера, він неодноразово говорив російському президенту Володимиру Путіну, що скасування санкцій ЄС залежить тільки від дотримання Москвою Мінських угод.

Про рішення Юнкера відвідати 16 червня Петербурзький міжнародний економічний форум стало відомо 30 травня. Таку інформацію розповсюдили представники Єврокомісії. Очікується, що Юнкер зустрінеться з Путіним. За неофіційними даними, таке рішення викликало різке невдоволення деяких європейських країн, в тому числі прибалтійських.

Петербурзький міжнародний економічний форум проводиться з 1997 року, а з 2006 року в ньому бере участь президент Росії. Цього року захід пройде з 16 по 18 червня.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ