Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Юрій Луценко запропонував створити комітет з учасників АТО

У суботу, 2 липня, перебуваючи в суді під час розгляду зміни запобіжного заходу В.Лихоліту та відповідаючи на запитання журналістів, Генеральний прокурор Юрій Луценко висловився за доцільність створення комітету бійців АТО. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.
www.unian.ua

«Зараз можна звернутися до будь-якого бійця АТО і він вам підтвердить, що не всі, хто знаходяться в ізоляторах є невинні жертви», - зазначив Юрій Луценко. «Тому в кожній справі треба підходити індивідуально», - додав він.

«Я тут знаходжуся щоб продемонструвати: держава поважає гідність бійців АТО і готова кожну таку справу розглядати в суді без будь-якого упередження. Але ні я, ніхто інший не може скасувати кримінальну відповідальність за імовірно скоєні злочини», - сказав Генеральний прокурор.

На переконання Генерального прокурора для вирішення проблеми необхідно зробити декілька кроків. «По-перше, Верховна Рада має нарешті прийняти закон щодо скасування відповідальності учасникам АТО на будь-якій стадії досудового або судового слідства за злочини не пов’язані з особливо тяжкими проти особи», - зазначив Ю.Луценко.

«По-друге, треба створити комітет з учасників АТО, які самостійно переглянуть ці справи і потім сядуть за стіл із адвокатами, з іншою стороною процесу для того, щоб знайти справедливі підходи на будь-якій стадії досудового або судового слідства», - наголосив Генеральний прокурор.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ