Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Юриспруденція до скасування Указу Ющенка має такий ж стосунок, як Бандера до Компартії, - Медведєв

«Звичайно, це рішення є на 100% політичним, адже в Україні немає незалежної судової системи». Про це сьогодні, 12 січня, в коментарі Гал-інфо заявив політтехнолог Олег Медведєв.

На думку політтехнолога, влада розуміє, що в окремих регіонах України скасування Януковичем цього Указу буде сприйнята негативно: «Саме тому влада вирішила зіграти дурника та, прикрившись судовою системою, наче фіговим листком, яка сьогодні є повністю від них залежна, і скасувати таким чином цей Указ. Тому юриспруденція до цього має такий ж стосунок, як Бандера до Комуністичної партії».

«Герой чи не герой визначається не президентськими указами, адже в Україні є мільйони людей, які вважають Степана Бандеру героєм України, і жоден суд цього скасувати не може», - наголосив Олег Медведєв.

Він також зазначив, що Указ Віктора Ющенка був технологічним указом з метою мобілізувати електорат Віктора Януковича на сході держави.

«Присвоєння Ющенком Героя Україні Степану Бандері спрацювало на користь Януковича у другому турі президентських виборів. Цей указ зміг мобілізувати додаткову категорію людей, які проголосували за Януковича в очікуванні, що цей Указ буде скасовано», - повідомив Олег Медведєв.

На думку політ технолога, нині цей указ виконав свою місію, «тому в цій історії поставили таку, неприємну для українців крапку».

Нагадаємо, що сьогодні вранці, 12 січня, на офіційному сайті президента зявилося повідомлення про те, що рішенням суду визнано недійсним Указ Президента України Віктора Ющенка №46/2010 від 20 січня 2010 року «Про присвоєння С.Бандері звання Герой України».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ