Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ющенко не зможе провести дострокові парламентські вибори, - Гриценко

Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко прогнозує, що дострокові парламентські вибори не пройдуть раніше президентських. Таку думку він висловив відповідаючи на питання журналістів під час прес-конференції у Кіровограді. Про це Гал-інфо повідомила прес-служба народного депутата.
Народний депутат порадив не звертати увагу «на якісь чутки, оскільки вони є наслідком емоцій і залежать не стільки від політичної ситуації в країні, скільки від того, хто з якої ноги вранці встав».

«Ми бачили ситуацію, коли позиції політиків чи навіть цілих фракцій з принципових питань змінювалися буквально за хвилину. Достатньо згадати звільнення Огризка, призначення Наливайченка, голосування по деяких законах тощо. Зранку фракції говорять, що в жодному разі не підтримають якесь рішення, а через декілька годин за нього голосують, - розповів Гриценко. – Саме тому в українській політиці можна робити лише умовні прогнози», - вважає він.

На переконання народного депутата, дострокові парламентські вибори не відбудуться, бо немає бажаючих їх проводити. «Також проведення таких виборів зараз буде вкрай небезпечним для нашої економіки. Це ще на 4 місяці посіє хаос, адже на вибори підуть усі - від районних адміністрацій до президента», - наголосив Гриценко.

Водночас голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони не виключає, що чинного президента будуть підштовхувати до прийняття рішення про дострокове обрання парламенту.

«Якщо Ющенко призначить такі вибори, ми станемо свідками повторення подій жовтня минулого року, - вважає народний депутат. - Вибори будуть саботуватися через те, що у бюджеті не закладені на це кошти, не сформовані суди або ж вони працюють задля «зупинки» виборів, не можна буде сформувати виборчі комісії через те, що всі їх члени раптом захворіють», - зазначив він.

Зважаючи на це, Гриценко пропонує не гратися в ігри, а провести планові, строкові президентські вибори, після яких дати можливість новообраному главі держави працювати з Верховною Радою. «Якщо ж вони не досягнуть порозуміння, то новий президент зможе призначити дострокові парламентські вибори і це буде його політичним рішенням», - відмітив народний депутат.

Стосовно дострокового обрання глави держави, Гриценко вважає його теж малоймовірним. «Існує рішення парламенту про проведення строкових президентських виборів 25 жовтня. Цей документ діє і ніхто його не відмінив. Якщо ж Конституційний Суд призначить іншу дату, наприклад, 17 січня, так і буде. Проте мова все одно йде про строкове, а не дострокове обрання президента», - наголосив він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ