Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 1 липня пенсіонери Львівщині втратили право на безплатний проїзд у маршрутках

Від сьогодні, 1 липня, на Львівщині пенсіонери повинні платити 50% від вартості проїзду у громадському транспорті. Про це пише ZІК.

Зокрема, у повідомленні сказано, що за словами "в.о. директора департаменту транспорту та зв’язку Львівської ОДА Роман Кокотайло, законом України про соціальний захист і соціальні стандарти передбачено, що безоплатний пільговий проїзд надається усім пільговим категоріям, які закріплені у законах України. Постанова Кабміну, яка надає право безплатного проїзду пенсіонерам, не належить до законів України.

«Ми, розуміючи ситуацію, щоби не зупинити транспортні перевезення у Львівській області, вносимо певні зміни. Учасників бойових дій перевізники і надалі перевозитимуть безкоштовно і за це не хочуть ніякої компенсації, бо розуміють, що це їх спільна соціальна відповідальність за тих людей, які нас зараз захищають на сході України. За усі інші пільгові категорії населення додатково вишукуємо кошти із обласного бюджету на подальше фінансування у третьому кварталі. Щодо пенсіонерів буде діяти знижка 50% вартості проїзду», – повідомив Р. Кокотайло.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ