Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

З 1 лютого підприємці планують акцію громадянської непокори у всіх містах України

Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України планує оголосити з 1 лютого цього року акцію громадянської непокори у всіх містах. Про це сьогодні, 25 січня, заявив голова координаційної ради Асамблеї Ігор Гурняк, відкриваючи восьме засідання Асамблеї у Львові.

Зокрема, пропозиція про початок протесту міститься у проекті резолюції Асамблеї. Мотивуючи потребу такого радикального кроку, Ігор Гурняк зазначив, що від часу майдану підприємців у Києві, сталося ось що. По-перше, підприємців почали тягати на допити. Так, на Асамблею до Львова на зміг приїхати представник з Луганська, бо саме сьогодні, 25 січня, його викликали на допит. Також не приїхали лідер цього руху Рима Білоцерківська – через те, що стала «невиїздна». По-друге, ринки, де здебільшого і торгують підприємці, стали об’єктом рейдів з боку перевіряльних органів. По-третє, за словами Ігоря Гурняка, не вдалося знайти спільної мови з владою.

Додамо, що у роботі Восьмої Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу України бере участь 67 делегатів, Асамблея об’єднує понад 70 організацій, загальна численність яких – 30 тис. осіб.

У роботі Асамблеї мають взяти участь голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королівська та голова Асоціації банків України Олександр Сугоняко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ