Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

З 1 жовтня препарати інсуліну будуть надаватись за Е-рецептом, - Радуцький

З 1 жовтня препарати інсуліну будуть надаватись за Е-рецептом на основі індивідуального плану лікування.
Фото: Економічна правда

Про це у Facebook написав голова Комітету з питань здоров’я нації, голова тимчасової робочої групи з питань реформування системи охорони здоров'я нардеп Михайло Радуцький.

Він повідомив, що уряд вирішив з 1 жовтня передати програму реімбурсації до НСЗУ, забезпечивши службу необхідним обсягом коштів.

Зокрема нардеп окреслив основні зміни у програмі реімбурсації інсуліну:

  • Інформація про інсулінозалежних пацієнтів буде зберігатись в електронній системі охорони здоров’я, що забезпечить прозорість та контроль системи розподілу медичних препаратів;
  • Для кожного пацієнта лікар-ендокринолог розробить індивідуальний план лікування – на основі якого планується надавати препарати;
  • Змінюються категорії пацієнтів, зокрема додана категорія для хворих із функціональними порушеннями верхніх кінцівок травматичного або неврологічного характеру;
  • Препарати інсуліну з 1 жовтня можливо буде отримати лише за Е-рецептом;
  • Змінюється механізм розрахунку граничних оптово-роздрібних цін, що призведе до зниження ціни на препарати інсуліну.  

За його словами, наразі із держбюджету виділяється субвенція місцевій владі для забезпечення потреб хворих на діабет. Однак коштів на всіх пацієнтів не вистачає. Місцева влада зобов’язана дофінансовувати програму, але не завжди фінансування виділяється вчасно, іноді взагалі не виділяється.

Також Радуцький додав, що з 1 жовтня через Е-рецепт почне працювати і система розподілу лікарських засобів для пацієнтів із розладами психіки та поведінки. 

Препарати будуть надаватись за програмою «Доступні ліки» безкоштовно або з незначною доплатою. Для відшкодування вартості препаратів аптечні мережі зможуть укладати спеціальні договори з НСЗУ, - додав Радуцький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ