Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 2019 року в Україні не будуть працювати переобладнані «маршрутки», - Омелян

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявляє, що з 2019 року переобладнані «маршрутки» не будуть використовуватися для перевезення пасажирів, - Радіо Свобода.

«З 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних транспортних засобів на пасажирські, не будуть використовуватися для перевезення пасажирів. Такі автобуси будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики і потім йтимуть на металобрухт», – сказав міністр.

За його словами, Укртрансбезпека разом із Національною поліцією посилить контроль за ринком, зокрема, до боротьби із нелегальними перевізниками.

Омелян заявляє, що більша частина автобусних перевезень в Україні здійснюється в умовах, які важко назвати комфортними і безпечними для пасажира.

«Середній вік «маршруток» – понад 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості – понад 20 років і більше. Частина автобусів, які називаються «маршрутками», переобладнані з вантажних транспортних засобів. Часто такі транспортні засоби не відповідають ані вимогам безпеки, ані вимогам комфорту», – сказав він.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ