Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З 20 липня Західною Україною курсуватиме електропоїзд «Георгій Кірпа»

20 липня 2006 року о 14 годині 30 хвилин з першого перону Головного вокзалу у Львові відправиться у перший рейс зі Львова до Ужгорода електропоїзд ЕПЛ-2Т. Новий маршрут і новий потяг носитимуть символічну назву «Георгій Кірпа» - про це повідомляє прес-служба Державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця».

Електропоїзд постійного струму ЕПЛ-2Т збудовано на заводі холдингової компанії «Луганськтепловоз», він має порядковий номер 012. Вартість електропоїзда – 22 млн грн, термін експлуатації – 28 років. База пасажирського вагона електропоїзда ЕПЛ-2Т збільшена на 5 метрів порівняно з попередніми модифікаціями електропоїздів ЕР-2 і має більше місць для сидіння пасажирів. У складі електропоїзда – 8 вагонів, кожен із  яких обладнаний туалетом, має систему вентиляції, три входи-виходи, експлуатаційна швидкість електропоїзда становить 130 км/год.
Нагадаємо, що саме 20 липня 2006 року Георгію Кірпі виповнилося б 60 років. Львівська залізниця вшановує пам’ять свого колишнього начальника і колишнього міністра транспорту і зв’язку України Георгія Кірпи присвоєнням його імені новому маршрутному електропоїзду ЕПЛ-2Т.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ