Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З 6 грудня стартує ХІХ Міжнародний джазовий фестиваль JazzBez

З 6 по 15 грудня в 15 містах України і Польщі пройде XIX Міжнародний джазовий фестиваль JazzBez. Про це Гал-інфо повідомили організатор заходу.

ХІХ Міжнародний джазовий фестиваль, який з цього року носить назву Фестиваль сучасної імпровізаційної музики пройде у Києві, Львові, Тернополі, Луцьку, Рівному, Чернігові, Сумах, Хмельницькому, Маріуполі, Бучачах і Дрогобичі, а також — у Вроцлаві та Перемишлі.

Організатори ще продовжують складати логістику і згодом представлять локації кожного міста, де відбуватимуться виступи.

Довідка Гал-інфо.

Гаслом фестивалю є вираз: “Поважай себе слухай джаз або... сучасну імпровізаційну музику!”. Як відомо, JazzBez був заснований у 2001 році двома містами Львовом та Перемишлем. Міжнародний джаз-фестиваль Jazz Bez розрісся до 20 міст і став транскордонним фестивалем-легендою, фестивалем-епосом.

Форма проведення Jazz Bez є унікальною, а територія його поширення є найбільшою у Європі. Адже Jazz Bez — це десятиденний арт-марафон за участі десятка музичних колективів, що охоплює до 20 міст України та Польщі.

За всі роки кількість музикантів, які грали тут, перевищила півтори тисячі Втім, не лише форма, а й зміст відрізняє Jazz Bez від усіх інших фестивалів. Родзинкою Jazz Bez є поєднання значної кількості актуальних джазових стилів. На численних майданчиках фестивалю ми збираємо музикантів, які саме сьогодні творять майбутнє світової музики.

З 2019 року Jazz Bez переформатовується на фестиваль сучасної імпровізаційної музики. Про це мріяв засновник та продюсер фестивалю Маркіян Іващишин, який відійшов у вічність, залишивши по собі чимало питань та ідей про вплив якісної музики на зміни у суспільстві, про цінність наполегливого та жертовного служіння Місії Культури.

Продовжити справу Великого Інспіратора — справа честі та відповідальності усієї команди фестивалю, що налічує понад 50 осіб у різних містах України та Польщі.

Ми зробимо все можливе, щоб Jazz Bez розвивався саме так, як це уявляв Маркіян Іващишин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ