Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З аптек зникнуть ліки, з яких можна виготовити наркотики

З українських аптек мають зникнути ліки, які наркомани використовують для виготовлення дурману. У списку - медикаменти від кашлю та застуди.

Несподівано заручниками боротьби з наркотиками стали медикаменти зі світовим ім'ям. Вони містять складники, які у підпільних лабораторіях стають інгредієнтами для дурману. Це препарати з протизастудної групи, проти кашлю, деякі - для зняття алергії. Тобто ті, які швидко знімають проблему.

Утім, запевнили в комітеті контролю за наркотиками, повністю ліки із забороненими складниками не зникнуть. Їх просто відпускатимуть за рецептами суворої звітності. Так, якщо в аптеку надійде тисяча упаковок цього препарату, то тисячу рецептів повинні пред'явити.

Нагадаємо, купляти 70% ліків винятково за рецептами українці мали ще з 1 грудня минулого року. Втім, аптеки та лікарі виявилися не підготовленими до нововведень, тому їхнє впровадження у життя відклали ще на кілька місяців. У МОЗ пояснили, що рецепт має бути юридичним документом, а згодом і фінансовим. З ним буде значно легше доводити помилки медиків, і людей поступово відучуватимуть від самолікування, повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ