Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

З Бандерою Україна до Європи не увійде, – МЗС Польщі

Польща протестуватиме проти потенційного вступу України до складу Європейського Союзу , якщо в країні не будуть вирішені історичні питання та питання прав польської меншини. Про це в інтерв’ю виданню wPolityce заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський.

"Економічне співробітництво, на жаль, не виглядає добре. І найгірше, звичайно, – історичні питання. Наше послання дуже чітке: з Бандерою ви до Європи не увійдете. Ми говоримо про це і голосно, і тихо", – сказав глава МЗС Польщі.

Ващиковський запевнив, що Польща не повторюватиме "помилок 1990-х років, коли були певні проблеми у відносинах з Німеччиною і Литвою". Міністр зазначив, що має на увазі статус польської меншини в цих країнах.

"Вже маючи такий досвід, ми твердо вимагатимемо від України, щоб усі справи були залагоджені до того, як Київ стоятиме біля воріт Європи з проханням про членство", – сказав глава зовнішньополітичного відомства Польщі.

Він також висловив припущення, що у випадку невирішення питань може виникнути ситуація на зразок тієї, що існує у Греції та Македонії. Так, через незгоду Греції з назвою Македонії остання не може вступити до НАТО і розпочати переговори про членство в ЄС.

До слова, в лютому голова правлячої партії Польщі "Право і Справедливість" Ярослав Качинський заявив, що прославляння імені Степана Бандери в Україні може перешкодити євроінтеграційним прагненням країни.

24

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ