Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З героїв Маріуполя в захисники сумнівного забудовника

Напередодні стало відомо, що будівельна компанія з Запоріжжя, звозить військових на захист своєї забудови на комунальній землі Львова.

Компанія Sensar Development для захисту від вимог Львівської міської ради та звернень мешканців селища Брюховичі до Генпрокурора, почала залучати військових захисників Маріуполя.

Нагадаємо, як повідомляло видання NGL.media мова про скандальне будівництво на ділянці площею 3,5 га в Брюховичах, де розташована недобудована школа. Три роки тому Брюховицька селищна рада безкоштовно передала її громадській організації «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця», яка планувала тут збудувати реабілітаційний центр для ветеранів АТО. Втім, досить швидко виявилось, що насправді будувати будуть торговий центр і житлові будинки, а реабілітаційний центр займатиме лише 1% загальної площі. При цьому ринкова вартість виділеної безкоштовно ділянки становить близько 1,5 млн доларів США.

У лютому 2021 року було відкрито кримінальне провадження та накладено арешт на ділянку, восени 2022 року будівництво було заблоковано фізично – в’їзд на ділянку перегородили бетонними блоками. Проте з’явився новий інвестор і проєкт реанімували. Запорізька компанія Sensar Development, пообіцяла замість одного відсотку під реабілітаційний центр надати п’ять.

Кримінальне провадження у цій справі триває досі – досудове розслідування на початку року було продовжено до серпня 2024 року. Проте арешт, який було накладено на ділянку і який не дозволяв жодних реєстраційних дій, було знято 2 серпня поточного року. Відповідну ухвалу прийняв слідчий суддя Галицького районного суду.

Мешканці селища Брюховичі зібрали підписи та звернулись до Генерального прокурора України щодо крадіжки в громади землі на вулиці Широкій та списання недобудованої школи.

Однак, забудовники пішли значно далі, нещодавно стало відомо, що державний реєстратор Трускавецької міської ради Тарас Лужаниця зареєстрував як об’єкт незавершеного будівництва свіжовикопаний котлован на даній ділянці. Також минулого тижня представники Sensar Development почали задля захисту своїх інтересів "наймати" військових.

Напередодні ряд львівських медіа (Твоє місто, 032.ua) опублікувало інформацію, що громадський нагляд за побудовою реабілітаційного центру очолює учасник оборони Маріуполя. Як зазначено в публікації:

"У серпні цього року у Львівській громаді розпочали будівництво ще одного сучасного реабілітаційного центру. Зводять його за прикладом Unbroken у рекреаційній зоні селища Брюховичі. А громадський нагляд за роботами очолює Сергій Волинський («Волина») – майор ЗСУ, виконувач обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти, учасник оборони Маріуполя та ініціатор створення БО «БФ «Сталеві»".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ