Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З КНУ відрахували учасників студентських протестів

З Київського національного університету імені Тараса Шевченка відраховують студентів, які брали участь у нещодавніх протестах, пов’язаних із вимогами дотримання норм опалення у корпусах, прозорості нарахування стипендій та нормування навчального плану. Про це на своїй сторінці у соціальних мережах розповіли активісти студентської ініціативи «КНУ протест».

Один з відрахованих студентів — співзасновник та один із лідерів студентської ініціативи Богдан Цюрко повідомив про те, що його відраховують попри складені екзамени та заліки.

«Залишався один іспит на якому, після того, як довели справу до комісії, я був упевнений, що ніяких проблем з ним не буде, ще й з перескладанням. На мою думку, моя робота була оцінена необ’єктивно», — сказав він.

Разом із Богданом Цюрком були відраховані 26 студентів політології, троє з них – активні учасники «КНУ протест».

Студент зазначає, що у відрахуванні студентів є певна системність. «В минулому році з університету виключили двох активістів «ШеваПіл» – це студентська ініціатива по боротьбі з корупцією. Вони всі були студентами філософського факультету і їхня діяльність мала певний резонанс через оприлюднення важливої інформації. Їх також відрахували через те, що вони буцімто не склали іспит», — розповів студент.

Наказ на відрахування підписав проректор Олег Закусило. Втім, в секретаріаті повідомили, що він не несе відповідальності за це рішення.

У коментарі hromadske.ua декан філософського факультету Анатолій Конверський запевнив, що немає жодних відомостей про те, чи брав хтось із зазначених студентів участь у протестах, тому відрахування не може нести політичного характеру.

«Ніхто з відрахованих не був відмінником. Ну які ж відмінники, які мають стільки боргів. Таких немає», — сказав Конверський.

Більше того, за словами декана, відрахування після трьох перездач є внутрішнім положенням КНУ з 2004 року.

Студенти ж вважають, що зазначені внутрішні положення університету раніше не виконувалися, а ще суперечать новій редакції Закону «Про вищу освіту». 

Зараз студенти вимагають анулювання наказів про відрахування та об'єктивного оцінювання їхніх знань.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ