Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

З липня 2020 року система BankID НБУ запрацювала в оновленому режимі

Як повідомили 21 липня у прес-службі НБУ, система BankID НБУ запрацювала в оновленому режимі з липня 2020 року.

"У липні 2020 року розпочався новий етап розвитку #BankIDНБУ – національної системи електронної дистанційної ідентифікації. Запрацювала комерційна модель цієї системи, що відкриває нові можливості для її учасників, – зазначив директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України Олексій Шабан. – Ми прагнемо надати ринку інструмент, який урівноважить інтереси банківського і небанківського секторів та одночасно стане зручним у використанні громадянину. Банки, що мають напрацьовану клієнтську базу і витратили власні ресурси на ідентифікацію і верифікацію клієнтів, зможуть отримувати винагороду за передавання даних своїх клієнтів, які бажають отримувати дистанційні послуги в інших установах".

Наразі для комерційних абонентів запрацював єдиний тариф – 20 гривень. Сервіс для адміністративних та державних послуг не тарифікується.

Як він працює? Учасник системи, який, наприклад, на власному вебсайті пропонує послуги, що потребують підтвердження особистих даних користувача, сплатить цю вартість банку, який передасть йому необхідні дані через Систему BankID НБУ. Важливо, що передавання даних здійснюється виключно за ініціативою і згодою клієнта.

Окрім фінансової мотивації, банки також мають і інші причини приєднуватись до Системи BankID НБУ. З одного боку підвищується лояльність клієнта до банку, який пропонує новий і потрібний сервіс, з іншого – це сприяє більшому проникненню банківських послуг серед населення.

Тож, приєднавшись до системи, банки збільшують можливості для власних клієнтів. Адже попит на віддалені цифрові сервіси продовжує активно зростати. Конкуренція між дистанційними фінансовими сервісами стає спекотнішою. І це добре, бо в свою чергу сприяє підвищенню їх якості.

???? Тому коло послуг і їх надавачів у Системі BankID НБУ постійно зростає. Наразі дуже активний інтерес до системи виявляють небанківські фінансові установи. Незабаром через Систему BankID НБУ стане доступним і дистанційне відкриття банківських рахунків, – дуже очікувана послуга на банківському ринку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ