Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З нагоди Дня міста відбулась урочиста сесія Львівської міськради

З нагоди відзначення 762-ї річниці Дня міста Львова, сьогодні, 5 травня, у Львівській міській раді відбулась урочиста сесія за участю представників місцевої, обласної та державної влади, духовенства, дипломатичного корпусу та почесних львів’ян. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За доброю традицією, урочисте засідання розпочали зі спільної молитви за місто, перед якою до присутніх промовив капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк.

«Достойні брати і сестри! Насправді для мене велика честь вкотре і вже який рік поспіль разом святкувати День нашого міста. Готуючись до сьогоднішнього дня, я просив: «Господи, відкрий мені, що би Ти хотів, щоб я промовив. Поклади мені на серце те слово, яке буде мати місце в цьому дні, дні, коли ми звершуємо уродини нашого славетного міста».

Сьогодні Господь Бог поклав на моє серце один образ — образ дзвону. Дзвін він має своє особливе значення. Дзвін освячується, дзвонові надається ім’я, і він служить людям, щоби вони могли єднатися з Господом Богом, дзвін сповіщає людям про тривогу, дзвін на Великдень сповіщає людям про радість Воскресіння. І саме цікаве, що один з найстарших дзвонів в Україні є на дзвіниці Архикатедрального собору святого Юра — найстарший дзвін у країні.

Справді, сьогодні для мене наше місто, славетне, древнє, є тим давнім Дзвоном. Дзвоном, який не втратив свої суті і свого звучання. Дзвоном, який протягом століть закликав людей до єднання б Богом, адже ми бачимо як у нашому місті є зібрані різні конфесії, але ми маємо час і можливість і простір, де ми всі разом прославляємо Господа Бога. Саме наше місто є одне із перших міст, в якому заіснувала інституція капеланства.

Тому я хочу зичити всім нам, щоб це наше місто, цей наш славетний Дзвін завжди дзвенів. Дзвенів не лиш фізично, коли ми можемо його почути на Святоюрському пагорбі. Але дзвенів у серцях наших львів’ян, які задають тон і ритм розвитку нашої країни. Щоб дзвенів у серцях наших відомих і славетних львів’ян, у серцях наших військовослужбовців, добровольців, волонтерів, усіх тих, хто зараз стоять на захисті наших східних кордонів, і тих, які прославляють наше місто за межами нашої держави.

Тому ми сьогодні молимося і просимо, Господи, за молитвами нашого покровителя великомученика Юрія, благослови наше місто, благослови нас, щоби ми могли дзвеніти радістю, дзвеніти миром, дзвеніти відповідальністю. Щоб ми, як місто, завжди подавали цей тон нашій країні і всьому світові.

Я пишаюся тим, що народився у Львові, живу у Львові і служу для нашого Львова. Христос Воскрес!", — капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк.

Згодом відбулось вручення міських нагород львів’янам, які своєю працею та активною громадянською позицією долучились до розвитку нашого міста. Міський голова Львова Андрій Садовий традиційно вручив Подяки, Дипломи, ювілейні монети ім. Короля Данила Галицького, «Золотий герб міста Львова», відзнаки імені Олени Степанівни, «Почесний знак Святого Юрія», «Орден Лева». Також присвоєно звання «Шляхетна львівська родина», «Почесний громадянин міста Львова» та «Львів'янин року». З вітальними словами виступили почесні гості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ