Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З НАУ звільнили кума Табачника та ще чотирьох проректорів

Як пояснили у ВУЗі, звільнені були призначені на свої посади екс-ректором з перевищенням службових повноважень без узгодження з Вченою радою. Повідомили Ліга-новини.

Виконуючий обов'язки ректора Національного авіаційного університету Рімвідас Хращевський, призначений напередодні наказом Міносвіти, звільнив першого проректора ВНЗ  Максима Луцького і ще чотирьох проректорів. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті навчального закладу. 

Як наголошується в тексті повідомлення, крім Луцького, були звільнені проректори Павло Борсук, Ярослав Козачок, Ірина Зарубинська і Анатолій Полухін. 

"Зазначені особи були призначені на свої посади екс-ректором (Миколою) Куликом з перевищенням службових повноважень без узгодження Вченої ради НАУ, всупереч Статуту, і знаходилися на них всупереч нормам чинного законодавства України", - пояснили причину звільнення у НАУ. 

У повідомленні наголошується, що всупереч статуту НАУ умови і розмір оплати праці цих людей встановлювався самовільно, без узгодження за встановленою процедурою. 

"Мова йде про значні обсяги бюджетних коштів", - заявили в навчальному закладі. 

Нагадаємо, в 2006 році Луцький був обраний до Верховної Ради України від Блоку Юлії Тимошенко, проте тоді ж він перейшов до регіоналів. 

У 2010 році Луцький повторно обрався до парламенту, наступного року ставши головою комітету з питань науки і освіти. Там він був одним з найвідоміших соратників на той момент міністра освіти Дмитра Табачника, будучи його кумом. 

У 2012 році він програв на виборах до Верховної Ради представнику БЮТ Дмитру Андрієвському. 

У березні 2013 року Віктор Янукович призначив Луцького на посаду голови Солом'янської РДА в Києві. 

У червні 2014 року Луцький став проректором НАУ. 

Ліга.Новини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ